Uutiset

Systech ja Servicepoint yhdistävät voimansa toimittaakseen serialisointi- ja automaatioratkaisuja lääketeollisuudelle

10.12.2015

Hallituksen puheenjohtajat Risto Finne Servicepoint Oy:stä ja Robert DeJean Systech Internationalista. 

Princeton, New Jersey, Yhdysvallat (9.12.2015) – Systech International, maailman johtava tavaramerkkien suojaukseen erikoistunut toimija, ja Servicepoint Oy ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen serialisointiliiketoiminnassa.

Sopimuksen mukaisesti automaatiotoimittaja Servicepointista tulee Systechin edustaja ja järjestelmäintegraatiokumppani Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Venäjällä. Systech on maailman johtava toimija serialisoinnin, jäljityksen ja seurannan, aitouden todentamisen ja osallistamisen aloilla. Suurten lääkeyhtiöiden lisäksi johtavat kasvinviljelytieteen, eläinten terveyden, sopimuspakkaamisen ja elintarviketeollisuuden yritykset käyttävät Systechin teknologiaa.

Systech ja Servicepoint tutustuivat toisiinsa reilu vuosi sitten toimittaessaan serialisointi- ja automaation integraatioratkaisuja yhteiselle lääketeollisuuden alan asiakkaalle. Yhteistyö johti liiketoimintajärjestelyyn, jonka avulla kumpikin yritys voi tarjota yhä tehokkaampia ratkaisuja ja lyhentää toimitusaikojaan.”

”Kansainvälistyminen, ulkoistaminen, sähköinen kaupankäynti ja kansainvälisten kauppa-alueiden laajeneminen asettaa valtavia haasteita koko toimitusketjulle ja tuotteen elinkaarelle. Tuoteväärennösten määrä onkin kasvanut nopeasti ympäri maailmaa, mikä muodostaa ennennäkemättömän riskin kuluttajien turvallisuudelle”, toteaa Systechin hallituksen puheenjohtaja Bob DeJean.

”On kunnia toimia yhdessä maailman johtavan serialisointijärjestelmien toimittajan kanssa. Yhteistyö on tunnustus konsernimme 30 vuoden kokemukselle”, Servicepoint Kuopion Oy:n hallituksen puheenjohtaja Risto Finne sanoo.

Kuopiolainen Servicepoint on yksi vain viidestä automaatiotoimittajasta Euroopan markkinoilla, joka pystyy tarjoamaan tuotantoautomaation kokonaisratkaisun, johon sisältyy suunnittelu, asennus, testaus ja ylläpito.

”Vahvuutemme on pitkä automaatiokokemus ja EU-lainsäädännön vahva tuntemus. Tämän ansiosta voimme pitää lääkevalmistajat ajan tasalla alan muutoksista”, sanoo serialisoinnin asiantuntija Iiro Jantunen Servicepoint Oy:stä.

Markkinat ovat kasvamassa räjähdyksenomaisesti

Seuraavan kolmen vuoden aikana serialisointijärjestelmä tulee lisätä 15 000 reseptilääkkeiden tuotantolinjaan Euroopassa. Euroopan komissio hyväksyi 2. lokakuuta 2015 asetuksen, jonka mukaan reseptilääkepakkausten serialisointi tulee pakolliseksi kaikissa EU-maissa vuoteen 2019 mennessä.

Kumppanuussopimus mahdollistaa yhteistyön myös muilla aloilla. Reseptilääkepakkausten lisäksi serialisointi on tulossa ajankohtaiseksi muun muassa pakattuja kulutustarvikkeita valmistavissa yrityksissä.”

”Maailmanlaajuisen toimitusketjun kehittyessä nopeasti tuotteiden aitous pitää pystyä todentamaan, ja maailmalla kaivataan luottamusta, turvallisuutta ja tehokkuutta enemmän kuin koskaan aiemmin. Modernit, kansainväliset brändit pohtivat koneiden ja olemassa olevien prosessien ohella myös pitkän linjan strategioita kuluttajien ja sidosryhmien turvallisuuden takaamiseksi”, huomauttaa DeJean.

Jatkossa esimerkiksi lastenruokapakkaukset ja autojen varaosat saatetaan serialisoida.

”Näin estetään myrkyllisten ruoka-aineiden ja väärennettyjen osien pääsy markkinoille ja vältetään niiden väärinkäyttö. Serialisointi ja aitouden todentaminen voi tulevaisuudessa koskea mitä tuotetta tahansa”, kiteyttää Jantunen.

Systech International 

Systech on maailman johtava teknologia-alan toimija tuoteturvallisuudessa, kuluttajansuojassa ja tavaramerkkien suojauksessa. Systech on serialisoinnin uranuurtaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä aitouden todentamisessa. Kahdestakymmenestä suurimmasta lääkeyhtiöstä 19 luottaa Systechiin. Systech yhtenäistää ja optimoi yritysten serialisointi-, jäljitys ja seuranta- sekä aitouden todentamisteknologiaa pyrkimyksenään noudattaa säännöksiä, minimoida riskit sekä parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta. Systechin innovaatiot ovat jo 30 vuoden ajan luoneet parhaita käytäntöjä lääke-, bio- ja elintarviketeollisuuden sekä pakattujen kulutustarvikkeiden huippubrändien käyttöön. 

Servicepoint Kuopio Oy 

Servicepoint on Pohjoismaiden johtava serialisaatioautomaatiotoimittaja. Servicepoint on perustettu vuonna 2006, mutta sen automaatio-osaamisen juuret juontavat 30 vuoden päähän. Yhtiö on osa ServiceGroup-yritysryhmää, johon kuuluu kuusi pitkän linjan teollisuuden palveluyritystä. Kuopiossa sijaitseva yritys on erikoistunut teollisuuden automaatio- ja sähköistysprojekteihin, kunnossapitoon ja robottisovellutuksiin. Servicepoint on automatisoinut satoja eri teollisuuden alojen ja eurooppalaisten lääkevalmistajien tuotantolinjoja. 

Savon Sanomien uutinen aiheesta:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/servicepoint-sai-kumppanin-usasta/2193160

Equities.comin uutinen aiheesta:
http://www.equities.com/news/systech-and-servicepoint-partner-to-deliver-serialization-and-automation-solutions-to-pharmaceutical-manufacturing-industry

Iiro Jantunen
TkT, Teknologiajohtaja
Servicepoint Kuopio Oy
iiro.jantunen@servicepoint.fi