Robotti- ja automaatioratkaisut

Toteuttamme vaativia automaatiojärjestelmiä ja -keskuksia sekä robotiikka ja sähkökäyttö ratkaisuja teollisuuden tuotantolinjoille. Tyypillisiä kohteita automatisointiin ovat erilaiset kappaleenkäsittelytehtävät sekä tuotannon ja logistiikan lajittelu- ja pakkaustehtävät. Palvelun laajuus vaihtelee asiakaskohtaisesti kokonaisprojekteista monipuolisiin elinkaaripalveluihin. Lisäksi tarjoamme automaation ja sähköistyksen modernisointeja automaatiokeskuksiin, tuotantokoneisiin ja -järjestelmiin. Olemme toteuttaneet satoja automaatioprojekteja muun muassa elintarvike-, lääke-, puu- ja kemianteollisuuden asiakkaille.

Järjestelmä kokoonpannaan ja testataan Kuopiossa, jonka jälkeen se hyväksytetään asiakkaalla. Järjestelmä siirretään asiakkaan tiloihin mahdollisimman valmiina, jotta asennukseen kuluva aika ja mahdollinen tauko tuotannossa voidaan pitää mahdollisimman lyhyenä. Laaja prosessi- ja teknologiaosaamisemme mahdollistaa luotettavan mitoituksen, suunnittelun ja käyttöönotot eri toimittajien laitteilla.

Tarjoamme kaikkiin toimittamiimme ratkaisuihin myös kattavat kunnossapito- ja huoltopalvelut. Palveluihimme kuuluvat niin päivitykset, yksittäiset vikakorjaukset kuin vuosi- ja kausihuollot. Tarjoamme myös kattavat valikoimat tarvikkeita ja varaosia. Tavoitteenamme on tarjota asiantuntevaa teknologiapalvelua kustannustehokkaasti.

 

Automatisointi vähentää valmistuskustannusta sekä parantaa laatua

  • Varmistamalla materiaali- ja raaka-aineiden oikeellisuuden
  • Varmistamalla tuotteen laadun
  • Varmistamalla tuotemäärät pakkaustasoittain
  • Valvomalla ja hallinnoimalla keskitetysti tuotekohtaisia asetuksia
  • Vakioimalla ja tehostamalla tuotannon toimintoja
  • Hallinnoimalla tilaukseen käytetyt materiaalit ja tuotantotiedot
  • Tarkastamalla tilaustietoihin perustuvan tuotemerkinnän
  • Varmistamalla yksilölliset tuotemerkinnät pakkaustasoittain
  • Tallentamalla pakkaustasojen väliset suhteet (aggregointi)
  • Mahdollistamalla tietojen vaihdon logistiikassa, läpinäkyvyyden ja reaaliaikaisen jakelutiedon

Tulevaisuuden automaatioratkaisuja

Pakkaus

Pakkausratkaisujemme tavoitteena on taata tuotteen turvallinen pakkaaminen ja brändisuoja valmistamillenne tuotteille. Pyrkimyksenä on myös pakkausprosessin nopeuttaminen sekä muunneltavuus. Ratkaisumme kattavat niin elintarvike- ja kuluttajatuotteet kuin erikoisteollisuuden tuotteet.

 

 

Lavaus

Lavausratkaisumme tavoitteena on tuotteiden tuottavuuden parannus, joustavuus ja kannattavuus. Lavausratkaisumme kattavat eri kokoisten ja mallisten sekä eri materiaaleista valmistettujen pakkaustuotteiden tehokkaan lavauksen automaattisesti kuormalavoille käsittelysovellutuksen avulla.

Räätälöidyt ratkaisut

Eri teollisuuden alojen tarpeisiin yksilöllisesti suunnittelemamme räätälöidyt automaatiojärjestelmämme sisältävät kokonaissuunnittelun ja valmistuksen kaikkine eri vaiheineen ja laitteineen, esimerkiksi robotteineen. Huomioimme jo suunnitteluvaiheessa tulevat tuotekehitykselliset näkökulmat sekä laitteiden hyvän huollettavuuden. Tarjoamamme ratkaisut ovat helposti muunneltavissa ja laajennettavissa sekä toimivat saumattomasti asiakkaan muiden tuotantoprosessien kanssa ja soveltuvat teollisuuden kaikkiin tuotantotarpeisiin.

Konenäkö

Konenenäköratkaisujemme ja sen -sovelluksiemme tavoitteena on parantavat tuotteiden laadunvalvontaa ja tehostavat toimintaa. Pääasiallinen tarkoitus on vähentää laadunvalvonnan kustannuksia sekä parantaa laatua. Konenäöllä varustettu tuotantolinja voidaan pitää käynnissä ympäri vuorokauden ja konenäkö huolehtii yhdessä muiden järjestelmien kanssa siitä, että vaurioituneet tai laatukriteerien vastaiset tuotteet eivät päädy kuluttajalle.

Teollisuusrobotit

Teollisuusrobotit tarjoavat kattavan valikoiman robotteja lavaustarpeista hitsaukseen ja kappaleen käsittelyyn.  Nykyiaikaiset teollisuusrobotit ovat helppokäyttöisiä ja niiden sovelluskohtaisten vaihtoehtojen valikoima, suoraviivainen integraatio, suuret hyötykuormat ja laaja ulottuvuus nostavat tuotannon joustavuuden aivan uudelle tasolle. Toimitamme robotteja pienistä höyhensarjalaisista aina raskaampiin teollisuusmalleihin niin teollisuuden, logistiikan kuin palvelualan tarpeisiin.

Yhteistyörobotit

Yhteistyörobotit ovat oiva ratkaisu tuontantoon jossa robotin halutaan työskentelevän ihmisen apuna tai olosuhteissa jotka ovat kuluttavia ihmistyöntekijälle. Robottia voidaan käyttää myös tuotannon tehostamisessa, sillä robotti työskentelee väsymättä vaikka vuorokauden ympäri tuotantolinjalla. Robotin hienostuneen sensoritekniikan ansiosta robotti voi työskennellä ihmisen kanssa, eikä robotti vaadi yhtä laajoja turvallistamisratkaisuja kuin teollisuusrobotit.

 

Keskusvalmistus

Keskusvalmistuksessa tavoitteemme on valmistaa nykyaikainen sähkö-, automaatio- ja pneumatiikkakeskus ja -kotelo asiakaskuntamme tarpeisiin. Keskuksissa tärkeää on korkeatasoinen tietotaitoa sähköautomaatiosta. Ammattitaitomme pohjalta valitsemme käyttöömme vain laadukkaimmat komponentit, jotka yhdistyvät asiakkaan tarpeiden pohjalta rakennetuiksi keskuksiksi, joka toimii odotetusti koko elinkaarensa ajan.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Manu Pernu

Puh. +358 44 7868 212
Email. manu.pernu(a)servicepoint.fi