Yhteistyörobotit

Yhteistyörobotin tarkoitus on työskennellä yhdessä ihmisen kanssa tuotannossa. Yhteistyörobotit ovat uusi robotiikan muoto teollisuuden tarpeisiin ja niitä markkinoidaan turvallisina. Yhteistyörobotti onkin suunniteltu paljon teollisuusrobotteja herkemmäksi. Robotit ovat myös paljon kevyempiä kuin teollisuudessa käytetyt suuren kokoluokan robotit. Robottien geometria on pyöreämpää ja niiden johdot sekä moottorit on rakennettu niiden sisään, jolloin robotti on kompakti ja turvallinen, eikä vaadi erillisiä turvajärjestelmiä kuten aitausta tai muita turvalaitteita.

 

Ohjelmointi on lastenleikkiä

Robotin ohjelmointi tapahtuu joko helposti kosketusnäyttöpaneelista käyttöliittymän kautta tai käsin ohjauksella jolloin robotille opetetaan sen liikeradat.

 • Yhteistyörobotit voi helposti uudelleenohjelmoida itse
 • Ei tarvetta kalliille kolmannen osapuolen ohjelmoijille siirrettäessä robottia uusiin tehtäviin
 • Intuitiivinen ohjelmiston avulla jopa kokemattomampikin käyttäjän oppii nopeasti ohjelmoinnin perusteet ja asettaa etapit yksinkertaisesti liikuttelemalla robotin oikeaan kohtaan
 • Jos tehtävä on toistuva, ohjelmat voi tallentaa robottikäteen käytettäväksi uudelleen

Kompaktin kokonsa sekä helpon ohjelmoitavuuden ansiosta yhteistyörobotteja voidaan siirtää eri tehtävästä toiseen ja näin ollen robotin käyttöaste voidaan optimoida. Robotin ominaisuudet tuovat uusia käyttömahdollisuuksia kohteisiin, joissa perinteisen robotin käyttäminen ei ole järkevää eikä taloudellisesti kannattavaa

Monipuoliset käyttömahdollisuudet:

 • Kappaleen käsittely
 • Kokoonpano ja pakkaus
 • Laadunvalvonta
 • Laboratoriotyöskentely
 • Piensarjatuotanto
 • Puhdastilatyöskentely
 • Tavaroiden siirtely
 • Erilaisten tuotantokokonaisuuksien optimointi

Olemme Universal Robots -robottien virallinen jälleenmyyjä. Toimitamme helposti asennettavat ja ohjelmoitavat robotit asiakkaillemme auttaen käyttöönotossa, sekä tarjoamme myös huolto- ja kunnossapitopalvelut. Universal Robots -robotit ovat oivallinen valinta, vaadittaessa yhteistyörobottia, jonka on toimittava turvallisesti ja joustavasti yhteistyössä ihmisen kanssa.

Tarjoamme myös kattavan valikoiman Universal Robots -sertifioituja sensoreita ja tarttujia auttamaan automatisoinnissa moninaisten tehtävien parissa. Virallisena Mobile Industrial Robots ja EasyRobotics jälleenmyyjänä voimme auttaa sinua aloittamaan automaation pienillä investoinneilla.

Tutustu alla myymiimme tuotteisiin

OnRobot – yhteistyötä sopivalla tarttujalla

OnRobotin innovatiiviset Plug & Produce -tarttujat auttavat valmistajia hyödyntämään yhteistyörobottien potentiaalin maksimaalisesti. Tarttujat ovat helppokäyttöisiä, kustannustehokkaita ja niitä voi käyttää turvallisesti ihmistyöntekijän rinnalla. Tarttujan voi kiinnittää suoraan yhteistyörobotin käsivarteen ja ohjelmoida helposti, näin automaatioprosessia voidaan nopeuttaa huomattavasti.

GRIPKIT – fiksuja tarttujaratkaisuja

Hyödynnä täysin integroitu käsittelyratkaisu joka on suunniteltu Universal Robots yhteistyöroboteille. GRIPKIT sisältää kaiken mitä tarvitset, jotta voit toteuttaa pick & place sovelluksen muutamassa minuutissa. GRIPKIT on täysin yhteensopiva kaikkien Universal Robots yhteistyörobottimallien kanssa ja integroituu Polyscope ohjelmistoympäristöön helpon URCaps plug-in -toiminnon avulla.

PICK-IT – Helpoksi tehtyä konenäköä

Pick-it opastaa robottiasi poimimaan ja sijoittamaan laajaa tuotevalikoimaa eri sovelluksissa. 3D-kamera tunnistaa päällekkäisiä erikokoisia ja eri materiaaleista koostuvia tuotteita, jotka ovat kiiltävän ja mattavärin sävyisiä, sekä pinnaltaan heijastavia. Kamera toimii myös muuttuvissa ja heikosti valaistuissa olosuhteissa, jopa pimeässä. Pick-it-kamera käyttää jäsenneltyä valoa 3D-kuvan laskemiseen, muodostaen kuvan tuotteen tietoihin ja syvyyteen pohjautuen. Tämän ansiosta syntynyt kuva on tarkka, sillä kamera skannaa 300 000 pistettä reaaliajassa 30 ruudun sekuntivauhdilla. Pick-it laskee siirrettävien tuotteiden syvyyden ja tiedot. Etu verrattuna klassiseen 2D-kameraan on, että 3D-kamera ei vaadi erityistä valoa, eivätkä heijastukset tuota sille ongelmia. Pick-it sopii hyvin tunnettuihin robottimerkkeihin.

MiR – joustavaa ja itsenäistä tavaran kuljetusta

Mobile Industrial Robots eli tuttavallisemmin MiR tarjoaa automatisoituja kuljetusrobotteja, jotta käyttäjän on helpompi keskittyä tärkeämpiin tehtäviin. MiR:n itsenäinen robotti on luotu materiaalien siirtelyyn tuotantolaitoksen sisällä. Nerokkaan teknologiansa ansiosta MiR:n tuotteita voidaan käyttää lähes missä tahansa, sillä siihen on helppo liittää koreja, hyllyjä ja myös yhteistyörobotin käsi. Robotti kulkee turvallisesti ihmisten ja esteiden läheisyydessä, ja helpon ohjelmoitavuutensa ansiosta robotti sen voidaan antaa tehdä eri tehtäviä.

EASYROBOTICS – HELPPO TAPA ALOITTAA AUTOMATISOINTI

Easyrobotics tarjoaa ProFeeder -robottisoluja helppoon automatisoinnin aloittamiseen. Modulaarinen robottisolu voidaan rakentaa kolmessa vaiheessa tarpeidesi mukaisesti, jotta automatisointi lisääntyisi tuotantoprosessissa. Kaikki osat on helppo korvata uusilla, käsitellä ja asentaa.

ProFeeder Light -malli soveltuu pieneen sarjatuotantoon, jossa on tarve lisätä automatisointia ja tuotannon joustoa sekä tehokkuutta ja sen avulla on mahdollista tehdä esim. kiireellisiä tilauksia täysin miehittämättömänä.

Laajentamalla Profeeder -ratkaisuun voidaan lisätä tehokkuutta pienten ja keskisuurten sarjojen tuotannon automatisoimiseksi kahdella vuorolla CNC- tai jyrsinkoneella. ProFeeder Light- ja ProFeeder-ratkaisut ovat siirrettäviä, pienikokoisia ja helppoja liikuttaa koneiden välillä haarukkatrukilla.

ProFeeder Multi on kiinteä ratkaisu, joka lisää ProFeederin kapasiteettia yhdestä neljällä tarjottimella; se mahdollistaa suurten sarjojen tuottamisen täysin automatisoidulla neliportaisella toiminnolla. Manuaalinen toiminta on rajoitettu yksinkertaisesti täyttöosastojen täyttämiseksi ja syöttölaitteen vaihtamiseksi.

ProFeeder on yhteensopiva seuraavien robottien kanssa: ABB Robotics, Fanuc, KUKA Robotics, Motoman ja Universal Robots, ja sitä on testattu muun muassa OnRobot-tartujan kanssa. ProFeederissä on Siemens PLC-tuki.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Olli Kemppinen
Myyntipäällikkö

Automaatiotuotteet ja -palvelut
Puh. +358 44 7868 207
Email. olli.kemppinen(a)servicepoint.fi