Tapahtumat

Ajankohtaista lääkinnällisistä laitteista -seminaari 14.11.2018, Helsinki

22.10.2018

Euroopan Unionin asetus 2017/745 (MDR) määrittelee lääkinnällisille välineille yksilöllisen laitetunnisteen, jonka käyttöönotto on laiteluokasta riippuen 2020-luvun alkupuolella. Saman tyyppinen järjestelmä on jo otettu käyttöön Yhdysvalloissa. Lääketeollisuudessa on ehditty kerätä kokemusta vastaavan järjestelmän, serialisoinnin, käyttöönotosta, jonka määräpäivä on EU:ssa helmikuussa 2019.

Asiantuntijat kokoontuvat Helsinkiin keskustelemaan lääkinnällisiin laitteisiin liittyvistä ajankohtaisista aiheista Lääketietokeskuksen seminaarissa 14. marraskuuta 2017.

Servicepointin teknologiajohtaja Iiro Jantunen, TkT, esitelmöi konferenssissa aiheenaan: ”Yksilöllinen laitetunniste vs. lääkepakkausten turvamerkintä.” Esitelmä tarkastelee yksilöllisiin laitetunnisteisiin liittyviä määräyksiä ja teknistä toteutusta, verraten lääketeollisuuden kokemuksiin.

Servicepointilla on yli 30 vuoden kokemus lääketeollisuudesta sekä vuosien kokemus lääkinnällisten välineiden tuotannosta, ja yritys on toteuttanut 1000 tuotanto- ja pakkauslinjaston muutosta tai uutta asennusta. Servicepoint voi auttaa yritystänne koko serialisointi- ja automaatioprojektissanne, aina konsultoinnista ja suunnitellusta toteutukseen, validointiin ja ylläpitoon asti.

Iiro Jantunen
TkT, Teknologiajohtaja
Servicepoint Kuopio Oy
iiro.jantunen@servicepoint.fi