Uutiset

Helppoa automatisointia Universal Robots -yhteistyörobotin laajan ekosysteemin avulla

19.02.2018

Servicepoint on toiminut virallisena Universal Robots jälleenmyyjänä Suomessa jo kahden vuoden ajan. Viime aikoina olemme vahvistaneet Universal Robots -yhteistyörobotin monipuolisuutta kokoamalla monipuolisen lisälaitevalikoiman yhteistyörobotin ympärille. Vaikka yhteistyörobotti itsessään on ketterästi ohjelmoitava robotti, joka suoriutuu monista tehtävistä helposti, lisälaitteiden avulla robotista voidaan ottaa kaikki hyöty irti ja se voidaan valjastaa käyttöön tilanteissa, joissa ei ole aiemmin huomattu automaation vaivattomuutta ja helppoa käyttöönottoa. Ihmistyön tuottavuuden nostaminen robottien avulla ei ole koskaan ennen ollut näin edullista eikä helppoa — Universal Robots ratkaisujen takaisinmaksuaika on keskimäärin 8 kuukautta. Ratkaisut sopivat nyt myös pienteollisuudelle ja piensarjatuotantoon, jopa laboratorioihin.

Servicepoint pyrkii siihen, että automaatiosta voidaan tehdä vaivatonta tarjoamalla eri tarpeisiin soveltuvia laiteratkaisuja. Myymiemme Universal Robots -yhteistyörobottien ympärille onkin syntynyt eräänlainen ekosysteemi jota tukevat lukuisat eri valmistajien lisälaitteet. Valikoimasta löytyy niin erilaista tarttujaa kuin kamera- ja anturiratkaisuja eri käyttötarkoituksiin. Liikuteltavuutta helpottamaan löytyy myös helposti siirrettäviä kuljettimia ja työalustoja jotka käyttävät hyväkseen yhteistyörobotin monipuolisuutta, ketteryyttä sekä kokoa. Universal Robots -robotit ovat myös puhdastilasertifioituja, mikä tekee niistä houkuttelevan ratkaisun laboratorio- ja puhdastilatyöhön.

Helpon ohjelmoitavuutensa ja käyttöliittymänsä ansiosta Universal Robots ja sen lisälaitteet voidaan nopeasti ottaa käyttöön. Laajasta valikoivastamme löytyy OnRobot ja Robotiq -tarttujia, jotka ovat kiinnityksen jälkeen lähes välittömästi käyttövalmiita. ”Tarttujat ovat hyvin samankaltaisia. Ehkä suurin ero kahden eri tarttujavalmistajan välillä on tarttujan muodossa ja siinä että Robotiq tarjoaa myös kolmisormisen tarttujan joka muistuttaa hieman enemmän ihmiskättä. Tarttujat voidaan varustaa halutunlaisilla tarttumapinnoilla”, kertoo Servicepointin myyntipäällikkö Olli Kemppinen, joka vastaa automaatiotuotteista ja -palveluista.

Kameravaihtoehdoista myymme suoraan Universal Robots -yhteistyörobottiin yhdistettävää Robotiqin valmistamaa kameraa sekä PickItin kameraa. Kameroiden avulla voidaan kappaleen käsittelystä tehdä entistäkin helpompaa. Tosin kuin Robotiqin kamerassa, PickItin kameraa ei kiinnitetä itse robottikäsivarteen, vaan se tulee käsivarren työskentelyalueen yläpuolelle. Kameran avulla robotti voi työskennellä itsenäisesti myös hämärästi valaistuissa olosuhteissa. PickItin 3D-kamera tunnistaa päällekkäisiä erikokoisia ja eri materiaaleista koostuvia tuotteita, jotka ovat kiiltävän ja mattavärin sävyisiä, sekä pinnaltaan heijastavia. ”Kamera mahdollistaa Universal Robots -yhteistyörobotin käytön lajittelussa, pakkaamisessa ja tavaran siirtelyssä. Näin voidaan yksinkertaistaa robottisolujen integrointia ja säästetään arvokasta aikaa tuotannossa”, Kemppinen lisää.

Automaation ei tarvitse ensi alkuun olla suuri investointi

Automaatiosta puhutaan paljon, ja usein sillä viitataan suurin robotteihin sekä monimutkaisiin laitteistoihin. EasyRobotics tarjoaa helpon vaihtoehdon automatisoinnille ProFeeder-robottisolullaan. Tarvitaan vain halutun painoluokan yhteistyörobotti, joka voidaan kiinnittää soluun ja automaatioratkaisu on valmis käyttöön. Adapterin avulla myös muut kuin Universal Robots -robotit voidaan kiinnittää soluun. EasyRoboticsin modulaarinen robottisolu voidaan rakentaa kolmessa vaiheessa tarpeiden mukaisesti haluttuun kokoluokkaan, vastaamaan yrityksen senhetkisiin automaatiotarpeisiin tuotantoprosessissa.

Tavaran kuljetus voidaan nykyisin hoitaa myös näppärästi automatisoidusti. Tarjoamme sisäiseen logistiikkaan ja kuljetukseen itsenäisesti toimivaa ratkaisua. Mobile Industrial Robots, MiR, on suunniteltu itsenäiseen tavarankuljetukseen ja logistiikkaan. Kuljetinrobotti kuljettaa suurtakin kuormaa joko päälle asennettavalla tasolla ja perässä vedettävällä kärryllä. Tasolla voidaan tarkoittaa esimerkiksi avohyllykköä, suljettavaa tavarankuljetuslaatikkoa, liukuhihnaa tai koria. Vaihtoehtoja on lukuisia ja tavarankuljetukseen käytetyt työtunnit voidaan kohdistaa tavaran valmistusprosessiin kuljettamisen sijasta. Jos robottia halutaan käyttää suuremman tavaramäärän kuljetukseen, voidaan sen perään kiinnittää rullakko. Näin esimerkiksi laitoksissa voidaan siirtää ruoka- sekä tavarankuljetukset itsenäisesti suunnistavan robotin tehtäväksi, jonka toimia voidaan valvoa esimerkiksi tabletilta.

”Yhteistyökumppaneita etsiessämme olemme halunneet panostaa siihen, että asiakkaalla on monipuolinen valikoima käytettävissään. Kulujen karsiminen, helppo käyttöönotto, helppokäyttöisyys ja luotettavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia joihin automaatiota suunnitteleva yritys kiinnittää huomiota. Etsimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia, joilla Universal Robots -yhteistyörobotin integroitavuutta osaksi automaatioteollisuutta voidaan parantaa entisestään”, Kemppinen toteaa lopuksi.

Servicepointin myymät Universal Robots -yhteistyörobotit ovat yksinkertaisia käyttää, joustavia työskentelijöitä ja ennen kaikkea edullisia. Huolehdimme yhteistyörobotin hankinnasta ja toimituksesta tuotantotiloihinne. Hankimme myös tarvittaessa Universal Robots -yhteistyörobotteihin sopivat lisälaitteet tarpeenne mukaan. Lisälaitteet on suunniteltu helposti liitettäviksi ja käytettäviksi ja ne istuvat kokonaisuuteen saumattomasti. Monet lisälaitteista sopivat myös esimerkiksi edustamiimme KUKA -robotteihin.

Olli Kemppinen
Myyntipäällikkö
Servicepoint Kuopio Oy
olli.kemppinen@servicepoint.fi