Uutiset

Innovatiivisia automaatioratkaisuja ja makupaloja messuilta

14.11.2019

Messuille osallistuminen on oma ohjelmanumeronsa yrityksen vuotuisissa myyntitapahtumissa. Servicepoint osallistui tänä vuonna kaksille messuille: Alihankinta -messuille Tampereella 24.-26.9. ja Helsingissä järjestettyyn Teknologia19 -tapahtumaan 5.-7.11. Esittelimme molemmilla messuilla Universal Robots yhteistyörobotteja ja robotin monipuolisia käyttömahdollisuuksia.

Edellisen kerran Servicepoint osallistui Alihankintamessuille 2017 KUKA:n yhteisosastolla, joka oli tuolloinkin menestyksekäs tapahtuma. Tänä vuonna otimme asiakaskäyntien oheen messut ja messutapahtumiksi valikoituivat Alihankinta ja Teknologia19 erityisesti messujen teemojen ja kohdeyleisön innoittamana. Lisäksi messut sijoittuivat syksylle ja olivat ajankohdaltaan sopivasti lähes perättäin.

Servicepoint osallistui yhdessä useiden yritysten kanssa Alihankintamessuille TechnoGrowth-hankkeen yhteisosastolla, jossa Pohjois-Savolainen konepaja- ja automaatio-osaaminen pääsivät edukseen esille. Messujen vuoden 2019 teema oli kestävä valmistus ja halusimme tuoda tämän esille älykkäillä ja innovatiivisilla cobotti-ratkaisuilla. Cobotit ovat helppokäyttöisiä ja lähes huoltovapaita ja mahdollistavat turvallisen kappaleen käsittelyn ja joustavat tuotantomahdollisuudet, joten valinta osui hyvin teemaan. ”Automaation aloittaminen cobotilla ei vaadi suuria investointeja ja cobotti taipuu moneksi. Cobottiin on helppo liittää sopiva tarttuja tai kamera, ja itse robotti voidaan liittää helposti liikuteltavaan kuljetusalustaan tai osaksi pientä lavaus- tai koneistusyksikköä”, toteaa Servicepointin kunnossapito- ja huoltopäällikkö Marko Härkönen. ”Messuilla oli hyvä tunnelma ja kiinnostus pienempiä robotteja kohtaan oli positiivista”, Härkönen jatkaa.

Perinteikäs Teknologia -tapahtuma järjestetään kahden vuoden välien ja tämän vuoden teemaksi oli valittu ihminen, vastuullisuus ja teknologia. Olimme mukana omalla osastolla ja messujen vetonaulana toimi EasyRobotics ProFeeder alustaan kiinnitetty cobotti, joka poimi messuvieraille kappaleita näytöstyyliin. ”Messuilla on usein paljon pick and place -sovellutuksia, joissa tavara liikkuu paikasta A paikkaan B suoraviivaisesti. Halusimme esitellä Universal Robots cobottiin kiinnitettyä Pick-it 3D-kameraa, joka poimii kappaleen mutta kappaleiden ei tarvitse olla suorissa riveissä tai siististi pinottuina”, Olli Kemppinen, Servicepointin automaatiotuotteiden ja -palveluiden myyntipäällikkö kertoo. ”Kameran suurin etu on sen joustavuus. Useat järjestelmät vaativat ennalta määritetyt kappaleen mitat. Pick-it kameran avulla kappaleet voivat olla tarjottimella kasoissa ja kamera tunnistaa ja erottaa kappaleet toisistaan edistyneen 3D tekniikan avulla”, Kemppinen selventää.

Kappaleen tunnistus ja käsittely ovatkin yksi Servicepointin vahvuuksista rakennettaessa automaatiokokonaisuutta asiakkailla, jotka palvelevat usein nopeasti vaihtuvassa tuotannossa ja vaativissakin tuotantoympäristöissä. Monipuoliset automaatioratkaisumme kattavat tuotannon tehostamisen haasteet ja pyrkivät tuomaan toiminta- ja tuotantovarmuutta asiakkaiden toimintaan.

Marko Härkönen
Avainasiakaspäällikkö
Servicepoint Kuopio Oy
marko.harkonen@servicepoint.fi