Uutiset

Monipuolisia lavausratkaisuja valmistavan teollisuuden moninaisiin tarpeisiin

08.05.2018

Servicepoint Oy on vahvan automaatio-osaamisen talo, joka on suunnitellut asiakkailleen lukuisia tuotannon kapasiteetin parannukseen tähtääviä projekteja menneen vuosikymmenen aikana. Tyypillisimpiä automatisoinnin kohteita ovat kappaleenkäsittelytehtävät sekä tuotannon ja logistiikan lajittelu- ja pakkaustehtävät. Tarjoamamme palvelujen laajuus vaihtelee asiakaskohtaisesti kokonaisprojekteista monipuolisiin elinkaaripalveluihin, minkä lisäksi tarjoamme automaation ja sähköistyksen modernisointeja useille eri toimialueille esimerkiksi tuotantokoneisiin ja -järjestelmiin. Kuluneen vuosikymmenen aikana olemme toteuttaneet lukuisia automaatioprojekteja muun muassa elintarvike-, lääke- ja kemianteollisuuden asiakkaille.

Servicepoint toteuttaa monipuolisesti pakkausautomaatioon liittyviä projekteja, jotka pitävät sisällään erilaisia laatikointi- ja lavausratkaisuja. ”Tavoitteemme on taata tuotteen turvallinen pakkaaminen ja brändisuoja asiakkaiden valmistamille tuotteille”, kertoo Servicepoint Oy:n robotti- ja automaatioratkaisujen myyntipäällikkö Jukka Leskio.

Servicepointin toteuttamat lavausratkaisut tapahtuvat usein jatkuvalla lavaustoiminnolla lavamaksiinille. Sekä eurolava että teholava voivat olla samassa lavamaksiinissa ja helposti hallittavat laatikointi- ja lavauskuviot huolehtivat siitä, että lavaus sujuu ongelmitta lavan koosta riippumatta. ”Haluamme tarjota tuotannon laadukkaita automaatioratkaisuja, sekä vaatimustenmukaista pakkausteknologiaa asiakkaillemme. Kokemuksemme ja asiantuntemuksemme turvin voimme suunnitella juuri asiakkaidemme tarpeita vastaavat yksilölliset pakkausautomaatio-, sekä laatikointi- ja lavausratkaisut, niin asiakkaan pieniin kuin suuriin tarpeisiin aina kevyemmästä raskaampaan tuotantoon”, Leskio jatkaa.

Yksilöllisiä lavausratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin

Toteutamme lavausta yhdeltä lavapaikalta useisiin lavapaikkoihin. Yksittäiset pakkaus- ja lavauspisteet voidaan yhdistää logistiikkaketjuksi automatisoidun tehdasjärjestelmän avulla. Kaikissa tapauksissa on reseptikohtaiset asetukset ja toiminnot. ”Käytämme lavauskuvion luonnissa Servicepointin luomaa ja patentoimaa FlexUP ohjelmistoa. Ohjelmiston avulla on mahdollista luoda uusi lavauskuvio muutamassa minuutissa. Näin esimerkiksi pakkauskoon muutos kesken tuotantoajon voidaan ottaa nopeasti huomioon”, Leskio kertoo.

Pakkausautomaation suunnittelussa lähtökohtana ovat asiakkaan tuotteet ja alakohtaiset vaatimukset, sekä tuottavuuden ja kannattavuuden parantaminen. Servicepoint suunnittelee tarvittavan pakkauslaitteiston tarvittaessa alusta loppuun. ”Pakkaustarjontaamme on helppo lisätä valvomo- ja jäljitettävyysratkaisu, mikä edesauttaa turvallista pakkaamista. Käytämme Siemens logiikkaa joka kommunikoi linjan laitteiden ja koneiden, konenäkökameroiden ja koodinlukijoiden sekä merkintälaitteiden kanssa”, Leskio summaa. Siemens valvomoratkaisu toimii jäljitettävyys- ja tuotantotietojen tiedonkerääjänä tuotantoeräkohtaisesti. Se on kehitetty erityisesti tilausten hallintaa varten ja on skaalattavissa tarpeen mukaisesti.

Servicepointin laaja prosessi- ja teknologiaosaaminen mahdollistaa luotettavan mitoituksen, suunnittelun ja käyttöönotot eri toimittajien laitteilla. Kattava yhteistyökumppaniverkostomme ja taitavat tekijämme ovat asiakkaidemme hyödynnettävissä. Tarjoamme myös kaikkiin toimittamiimme ratkaisuihin kattavat, valtakunnalliset kunnossapito- ja huoltopalvelut. Tavoitteenamme on, että asiakas saa asiantuntevaa teknologiapalvelua kustannustehokkaasti halutessaan yhdeltä luukulta. Kun kaipaat apua pakkausautomaatiossa, ota yhteyttä meihin.

Jukka Leskio
Myyntipäällikkö
Servicepoint Kuopio Oy
jukka.leskio@servicepoint.fi