Uutiset

Nykyaikaista robottiosaamista käyttäjäkeskeisellä suunnittelulla

14.09.2017

Satakunnassa järjestettiin elokuun lopulla Oivalluksia robotiikasta -seminaari, joka kokosi paikalle robotiikasta kiinnostuneita teollisuusyrityksiä. Tapahtuma järjestettiin Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) uudella kampuksella Porissa. Päivän teemoina olivat tulevaisuuden teollisuusrobotit, yhteistyörobotit, mobiilirobotit ja hitsausrobottiuutuudet.

Paikalla oli kattava puhujajoukko. Puhujien joukossa oli mukana myös Servicepointin teknologiajohtaja Iiro Jantunen, joka esitelmöi paikalla olevalle yleisölle aiheesta Robotti ja käyttäjäkeskeinen suunnittelu. Aihe on varsin ajankohtainen, sillä nykyisin käyttäjä pohtii juuri sitä, miten haluaisi hankkimansa laitteen, tässä tapauksessa robotin, toimivan ja vastaavan parhaiten omiin tarpeisiinsa, ja kuinka käyttäjä sopeutuu tähän uuteen yhteistyöhön robotin kanssa.

Universal Robots -robotti sopii hyvin niin puhdastilatyöskentelyyn kuin paikkaan jossa ihmisen olisi hankala työskennellä. Käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen eikä vaadi edes aloittelijalta sen kummempaa ohjelmointituntemusta”, toteaa Servicepointin automaatiotuotteiden ja -palveluiden asiantuntija Olli Kemppinen, joka esitteli paikalla Universal Robots yhteistyörobotin käyttöominaisuuksia. Mukana ollut robotti herätti mielenkiintoa muun muassa helpon käyttöliittymänsä, siirreltävyytensä, sekä monipuolisuutensa ansiosta. ”Osaamisemme Universal Robots -yhteistyöroboteista on kattavaa ja tämä tilaisuus oli oivallinen paikka tämän osaamisen esittelemiselle, verkostoitumiselle ja uusien innovaatioiden näkemiselle”, Kemppinen jatkaa.

Tapahtuma oli osa Satakunnan ammattikorkeakoulun, Satakunnan liiton ja Robotti Akatemian, sekä Pirkanmaan liiton toteuttamaa Uutta luovat maakunnat -hanketta. Samalle se tarjosi oivallisen tavan tukea hanketoimintaa ja uusien hankkeiden suunnittelua sekä toimijoiden välistä yhteistyötä yli maakunta- ja toimialarajojen.

Olli Kemppinen
Myyntipäällikkö
Servicepoint Kuopio Oy
olli.kemppinen@servicepoint.fi
Securingindustry.com -verkkolehden toimittaja Phil Taylor on haastatellut Servicepointin teknologiajohtajaa, Iiro Jantusta Venäjän lääkkeiden serialisoinnin pilottiprojektista Servicepoint toteuttaa Santen Oy:n Tampereen tehtaan tuotantolinjoille kolme serialisointiprojektia Perinteisestä kunnossapitoalan yrityksestä jäljitettävyysratkaisujen toimittajaksi ja markkinajohtajaksi Servicepoint on avannut uuden toimipisteen Helsinkiin Alihankinta-messuilla Suomen suurimmassa teollisuuskylässä Servicepoint kutsui asiakkaansa nauttimaan Alahovin maalaistunnelmasta Nykyaikaista robottiosaamista käyttäjäkeskeisellä suunnittelulla Lääkealan turvallisuuden palveluita yhteistyössä Servicepoint käyttää Siemensin TIA Portaalia teollisen internetin tuotantosovellutuksissa Packaging Europe Editorial: Problem Solving Solutions Auttamassa venäläisiä saamaan turvallisia lääkkeitä yhteistyöprojektissa SKOLKOVO:n kanssa Yhteistyörobotti, mukautuva kumppani piensarjatuotannon ja laboratorioiden tarpeisiin Securingindustry.com -verkkolehden toimittaja Phil Taylor haastatteli Servicepointin teknologiajohtajaa, Iiro Jantusta Servicepoint yhdisti jääkiekkohenkiset asiakkaansa Servicepoint ja Systech yhteisosastolla Pharm Connectissa Uusi CFO: Servicepoint on rakentanut aktiivisesti tulevaisuuttaan Viimeisimmät GS1-standardit käytössä serialisointiratkaisuissa Serialisointiosaamista Venäjälle yhteistyössä Skolkovo School of Managementin kanssa Satsaa elinkaaren alussa: standardoi pakkauslinjastojen komponentit ja ota käyttöön huollon etäyhteys