Uutiset

Serialisointiautomaatiotoimittaja Servicepoint vahvistaa jalansijaansa Euroopassa

26.09.2016

Suomalaisen Servicepoint Kuopio Oy:n asema serialisointiprojektien kokonaistoimittajana koko Euroopassa on vahvistunut. Servicepoint julkisti 19. syyskuuta aikaisempaa syvällisemmän yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen tavaramerkkien suojaukseen erikoistuneen Systech Internationalin kanssa.

Servicepoint Oy on nyt Systechin serialisointijärjestelmien lisäarvoa tarjoava jälleenmyyjä ja strateginen järjestelmäintegraatiokumppani Euroopassa ja Venäjällä. Aikaisemman, joulukuussa 2015, tehdyn yhteistyösopimuksen mukaan Servicepointin markkina-alueena olivat vain Skandinavia, Baltian maat ja Venäjä.

”Euroopassa on 15 000 reseptilääkkeiden tuotantolinjaa, jotka tulee serialisoida EU:n lääkeväärennösdirektiivin mukaan helmikuuhun 2019 mennessä. Vastaavanlaista lakia valmistellaan myös Venäjällä, jossa niin ikään on valtava markkinapotentiaali”, kertoo Servicepointin hallituksen puheenjohtaja Risto Finne.

Syventyneen yhteistyön myötä Servicepoint voi toimia suoraan asiakasrajapinnassa: myydä Systechin serialisointijärjestelmää osana omaa automaatioratkaisua ja vastata kokonaistoimittajana serialisointiprojekteista. Servicepointilla on 30 vuoden kokemus pakkausautomaatiosta, jossa on viimeisten vuosien ajan erikoistuttu turvalliseen pakkaamiseen.

”Lääketeollisuuden serialisointiprojektit ovat ladun aukaisijoita vielä isommille markkinoille. Väärennösten estäminen eli tuotteiden turvallinen pakkaaminen koskee monia tuoteryhmiä, esimerkiksi lääkinnällisiä välineitä ja elintarvikkeita. Onkin hieno asia olla mukana bisneksessä, jossa vaikutetaan yhteiskunnallisesti hyvin merkittävään ongelmaan”, Finne toteaa.

Tuotannon alasajoaika mahdollisimman lyhyeksi

Servicepoint on hionut päämäärätietoisesti osaamistaan turvallisessa pakkaamisessa. Projekteja on myyty tähän mennessä kymmenkunta Suomeen ja Venäjälle. Uutta kauppaa kytee pitkin Eurooppaa, jossa lääketeollisuuden yritykset viivyttävät viimeiseen asti lainsäädännön pakottamaa hankintapäätöstä.

Odotellessa Servicepoint kunnostautuu jo liikkeellä olevien asiakkaidensa kanssa. Työn alla on myös serialisointiprojektien menetelmäkehittämistä ja tuotteistamista, johon on saatu tuotekehityslainaa teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesiltä.
”Haluamme edelleen kehittää osaamistamme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme yhä lyhemmän tuotannon alasajoajan, kun serialisointijärjestelmiä integroidaan pakkauslinjastoihin. Alasajoaika on hyvin kriittinen asia, kun tarkastellaan serialisointiprojektista syntyviä kustannuksia”, Finne tietää.

Erikoisosaamista turvallisessa pakkaamisessa vahvistetaan myös rakentamalla koulutustilat, joissa Servicepoint kouluttaa Systechin kanssa esimerkiksi projekti-insinöörejä ja ohjelmistoasiantuntijoita. Henkilöstöä palkataan lisää kiihtyvällä vauhdilla. Koulutustilat sijaitsevat Servicepointin uusissa toimitiloissa Kuopion Volttikadulla, jossa toimii vahva terveysteknologian klusteri.

”Alueella toimii monia lääketeollisuuden yrityksiä ja organisaatioita. Haluamme tuoda osaamiskeskukseen lisäarvoa ja uskomme, että avoin verkostotyöskentely tuo sitä myös meille”, Finne toteaa.

Valittua liiketoiminta-aluetta tukee myös vasta päättynyt pääomarahoituskierros. Servicepointin tulevaisuutta rakentavat Rifi Oy, omistajanaan Risto Finne, Janding Oy, omistajina Matti Jantunen perheineen, sekä Iiro Jantunen henkilösijoittajana. Vanhat omistajat Firi Oy, Reijo Akiola ja Pekka Hoffrén jatkavat osakkaina.

Lisätiedot:
Risto Finne
Hallituksen puheenjohtaja
Servicepoint Kuopio Oy
Puh. +358 (0)44 552 5237
Sähköposti: risto.finne@servicepoint.fi

 

Servicepoint on Pohjoismaiden johtava serialisointiautomaatiotoimittaja. Servicepoint on perustettu vuonna 2006, mutta sen automaatio-osaamisen juuret juontavat 30 vuoden päähän. Kuopiossa sijaitseva yritys on erikoistunut teollisuuden automaatioprojekteihin, kunnossapitoon ja robottisovellutuksiin. Servicepoint on automatisoinut satoja eri teollisuuden alojen ja eurooppalaisten lääkevalmistajien tuotantolinjoja.

Systech International on maailman johtava teknologia-alan toimija tuoteturvallisuudessa, kuluttajansuojassa ja tavaramerkkien suojauksessa. Systech on serialisoinnin uranuurtaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä aitouden todentamisessa. Kahdestakymmenestä suurimmasta lääkeyhtiöstä 19 luottaa Systechiin. Systech yhtenäistää ja optimoi yritysten serialisointi-, jäljitys ja seuranta- sekä aitouden todentamisteknologiaa pyrkimyksenään noudattaa säännöksiä, minimoida riskit sekä parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta. Systechin innovaatiot ovat jo 30 vuoden ajan luoneet parhaita käytäntöjä lääke-, bio- ja elintarviketeollisuuden sekä pakattujen kulutustarvikkeiden huippubrändien käyttöön.

Iiro Jantunen
TkT, Teknologiajohtaja
Servicepoint Kuopio Oy
iiro.jantunen@servicepoint.fi