Uutiset

Servicepoint toteuttaa Santen Oy:n Tampereen tehtaan tuotantolinjoille kolme serialisointiprojektia

09.11.2017

Servicepoint toimittaa serialisointijärjestelmän Pohjois-Euroopan johtavan silmälääkeyrityksen Santen Oy:n Tampereen tehtaan kolmelle tuotantolinjalle. Japanilaisomisteinen Santen Oy on keskittynyt glaukooman ja silmän etuosan sairauksien hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden kehittämiseen.

Investointipäätöksen takana on Euroopan Unionin komission 2. lokakuuta 2015 hyväksymä asetus lääkeväärennösten torjumiseksi. Asetuksen mukaan reseptilääkepakkausten serialisointi tulee pakolliseksi kaikissa EU-maissa helmikuuhun 2019 mennessä. Lainsäädännön nojalla myös suomalaisten tehtaiden on siirryttävä kyseisen järjestelmän piiriin määräaikaan mennessä. EU-tasolla tämä tarkoittaa tuhansia päivitettäviä tuotantolinjoja.

Hankkeen kokonaistoteuttamisesta vastaa Servicepoint. Hankkeen toimituksen on määrä ajoittua vuoden 2018 kesälle. Ohjelmistoista vastaa Servicepointin yhteistyökumppani Systech International sekä laitteista Inno4Life. Tilauksen arvoa ei kerrota julkisuuteen.

Servicepoint on yksi harvoja eurooppalaisia yrityksiä, joka kykenee tuottamaan serialisoinnin tuotantoautomaation kokonaisratkaisun, johon sisältyy suunnittelu, rakentaminen, asennus, testaus ja ylläpito. Servicepoint on toteuttanut neljätoista serialisointiprojektia kansainvälisille lääkevalmistajille eri puolilla Eurooppaa ja Venäjällä ja useita projekteja on valmisteilla ja meneillään eri toimijoille.

Lataa: Lehdistötiedote

Lisätietoja antavat:

Servicepoint Kuopio Oy
Pekka Hoffren
Toimitusjohtaja
Puh: +358 447868 200
Email: pekka.hoffren(a)servicepoint.fi 

Santen Oy
Matti Rosengren
Tuotantojohtaja
Puh: +358 32848 111
Email: matti.rosengren(a)santen.com

Servicepoint Oy on Pohjoismaiden johtava serialisointiautomaatiotoimittaja ja toimii koko Euroopassa ja Venäjällä. Servicepointin lääketeollisuuden automaatio-osaamisen juuret juontavat 30 vuoden päähän. Kuopiossa sijaitseva yritys on erikoistunut teollisuuden automaatioprojekteihin, kunnossapitoon ja robottisovellutuksiin. Servicepoint on automatisoinut satoja eri teollisuuden alojen tuotantolinjoja, mukaan lukien lääketeollisuus ja lääkinnällisten välineiden valmistus.

Santen Oy on Pohjoismaiden johtava silmälääkkeiden kehittäjä ja valmistaja. Sen päätuotteita ovat glaukooman, silmätulehdusten, allergian ja kuivansilmän lääkkeet. Santenlaisia on Euroopassa tällä hetkellä yli 700, joista Suomessa noin 300. Santen Oy kuuluu globaalisti toimivaan japanilaiseen Santen Pharmaceuticals Co. Ltd. konserniin jonka tuotteita myydään yli 60 maassa.

Systech International on maailman johtava teknologia-alan toimija tuoteturvallisuudessa, kuluttajansuojassa ja tavaramerkkien suojauksessa. Systech on serialisoinnin uranuurtaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä aitouden todentamisessa. Kahdestakymmenestä suurimmasta lääkeyhtiöstä 19 luottaa Systechiin. Systech yhtenäistää ja optimoi yritysten serialisointi-, jäljitys ja seuranta- sekä aitouden todentamisteknologiaa pyrkimyksenään noudattaa säännöksiä, minimoida riskit sekä parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta. Systechin innovaatiot ovat jo 30 vuoden ajan luoneet parhaita käytäntöjä lääke-, bio- ja elintarviketeollisuuden sekä pakattujen kulutustarvikkeiden huippubrändien käyttöön.

Inno4Life on erikoistunut monipuolisiin asiakaskohtaisiin laite- ja palveluprojekteihin Life Science -alalla, erityisesti lääke- (ihmis- ja eläin), lääketieteellisessä ja kliinisessäinstrumentoinnissa sekä elintarviketeollisuudessa. Inno4Life on hyvin perehtynyt automatisoituun farmaseuttiseen pakkausliiketoimintaan – siksi sillä on sisäänrakennettu asiantuntemus, sekä tarvittava kurinalaisuus ja erityisosaaminen, joka auttaa ratkaisemaan asiakkaiden haasteet hyvin säännellyillä markkinoilla. Tukeutuen monen vuoden kokemukseen ja taitoihin kansainvälisten projektien hallinnassa tarjoamme kattavan valikoiman ratkaisuja seuraavilla aloilla: laitteet ja tuki, järjestelmäintegraatio, järjestelmäoptimointi ja itsenäinen asiantuntijaneuvonta. 

Iiro Jantunen
TkT, Teknologiajohtaja
Servicepoint Kuopio Oy
iiro.jantunen@servicepoint.fi
Securingindustry.com -verkkolehden toimittaja Phil Taylor on haastatellut Servicepointin teknologiajohtajaa, Iiro Jantusta Venäjän lääkkeiden serialisoinnin pilottiprojektista Servicepoint toteuttaa Santen Oy:n Tampereen tehtaan tuotantolinjoille kolme serialisointiprojektia Perinteisestä kunnossapitoalan yrityksestä jäljitettävyysratkaisujen toimittajaksi ja markkinajohtajaksi Servicepoint on avannut uuden toimipisteen Helsinkiin Alihankinta-messuilla Suomen suurimmassa teollisuuskylässä Servicepoint kutsui asiakkaansa nauttimaan Alahovin maalaistunnelmasta Nykyaikaista robottiosaamista käyttäjäkeskeisellä suunnittelulla Lääkealan turvallisuuden palveluita yhteistyössä Servicepoint käyttää Siemensin TIA Portaalia teollisen internetin tuotantosovellutuksissa Packaging Europe Editorial: Problem Solving Solutions Auttamassa venäläisiä saamaan turvallisia lääkkeitä yhteistyöprojektissa SKOLKOVO:n kanssa Yhteistyörobotti, mukautuva kumppani piensarjatuotannon ja laboratorioiden tarpeisiin Securingindustry.com -verkkolehden toimittaja Phil Taylor haastatteli Servicepointin teknologiajohtajaa, Iiro Jantusta Servicepoint yhdisti jääkiekkohenkiset asiakkaansa Servicepoint ja Systech yhteisosastolla Pharm Connectissa Uusi CFO: Servicepoint on rakentanut aktiivisesti tulevaisuuttaan Viimeisimmät GS1-standardit käytössä serialisointiratkaisuissa Serialisointiosaamista Venäjälle yhteistyössä Skolkovo School of Managementin kanssa Satsaa elinkaaren alussa: standardoi pakkauslinjastojen komponentit ja ota käyttöön huollon etäyhteys