Uutiset

Turvallista ja tehokasta eurolavojen kuljetusta MiR500 avulla

17.08.2018

Itsenäisesti liikkuvia yhteistyörobotteja valmistava tanskalainen Mobile Industrial Robots (MiR) esitteli aiemmin kevään Automatica-messuilla uuden MiR500 robotin. Kuljetusrobotti on suunniteltu raskaiden kuormien tavarankuljetukseen ja se liittyy jo aiempien MiR100 ja MiR200-mallien luomaan tuoteperheeseen, täydentäen joustavien ja helposti ohjelmoitavien MiR robottien käyttömahdollisuuksia. MiR500 on suunniteltu täyttämään arvostetun TÜV-sertifikaatin edellyttämät korkeat turvallisuusstandardit.

MiR500:n koko vastaa eurolavan standardikokoa. Kuljetusrobottia varten suunnitellut MiR kuormalavanostin (Pallet Lift) ja kuormalavateline (Pallet Rack) varmistavat vakaan käsittelyn ja navigoinnin. Lavanostimen avulla MiR500 poimii, kuljettaa ja purkaa lavoja itsenäisesti lavatelineeltä. Käytännössä MiR500 liukuu telineessä olevan lavan alle ja nostaa tyhjän tai kuormatun lavan kyytiinsä suunnistaen halutulle purkupisteelle. Näin työntekijät voivat keskittyä lavojen kuljettamisen sijasta muihin tehtäviin.

Toimitilojen rakenteellisiin muutoksiin ei ole tarvetta, sillä sivistynyt navigointijärjestelmä huolehtii robotin liikkumisesta. Järjestelmään voidaan asentaa tilojen pohjapiirros CAD-formaatissa tai vastaavasti tilat voidaan määrittää robotin omien laserskannereiden avulla. Samat skannerit ovat apuna vältettäessä esteisiin ja ihmisiin törmäämistä. Kohdatessaan esteitä, robotti etsii automaattisesti uuden reitin välttääkseen kalliita viivästyksiä.

”Käytetty teknologia on periaatteessa yhtenevä MiR100 ja MiR200-mallien kanssa. Erona ovat koko, nostovoima ja käyttömahdollisuudet. Uusi malli nostaa 500 kilon painoisen lavan ja liikkuu 7,2 kilometrin tuntinopeudella, eli mukavan sukkelasti. Yhtäjaksoisesti kuljetinta voi käyttää 8 tunnin ajan ja aina kun kuljetin ei ole käytössä se voidaan ohjelmoida palaamaan lautaspisteelleen odottamaan seuraavaa toimeksiantoa”, kertoo Servicepointin automaatiotuotteiden ja -palvelujen myyntipäällikkö Olli Kemppinen.

MiR500:n edistynyt teknologia auttaa robottia näkemään 360 astetta ympärilleen ja käyttäjäystävällisyys varmistaa sen, että kokemattomampikin käyttäjä on hyvin nopeasti perillä robotin ominaisuuksista. MiR500:aa voidaan kontrolloida intuitiivisen käyttöliittymän kautta älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, ja se voidaan ohjelmoida ilman aiempaa ohjelmointikokemusta. Robotti voidaan myös integroida ERP-järjestelmään täysin automatisoitua ratkaisua varten. Ja koska MiR500 voidaan integroida nopeasti erilaisten päälle asennettavien moduulien kanssa, robotti voidaan varustaa vaihtoehtoisesti tarvittaessa esimerkiksi kuljetushihnalla tai robottikäsivarrella.

”MiR500:n kohdalla pätee samaa joustavuus ja helppokäyttöisyys kuin jo aiemmin markkinoille tuotujen saman tuoteperheen MiR100 ja MiR200 roboteissa”, Kemppinen jatkaa. ”Pienet robotit ovat täyttäneet monien asiakkaidemme tarpeet, mutta kysyntää on ollut myös suurempien ja raskaampien kuormien kuljetukseen suunnitellulle mallille. Vankaksi suunniteltu MiR500 tarjoaakin nyt yrityksille autonomisen kuljetusrobotin, joka mahdollistaa EUR-lavojen siirtelyn eri työpisteiden välillä teollisuuslaitoksissa ja varastoissa.”

Servicepoint on valtuutettu MiR kuljetusrobottien jälleenmyyjä Suomessa. Huolehdimme halutun robotin ja mahdollisten lisälaiteiden hankinnasta ja toimittamisesta asiakkaalle. Tarpeen vaatiessa, huolehdimme myös huolloista ja päivityksistä.

 

Olli Kemppinen
Myyntipäällikkö
Servicepoint Kuopio Oy
olli.kemppinen@servicepoint.fi