Uutiset

Yhteistyörobotti, mukautuva kumppani piensarjatuotannon ja laboratorioiden tarpeisiin

10.05.2017

Yhteistyörobotit on suunniteltu työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Ne eroavatkin perinteisistä roboteista sillä, että ne voivat toimia apuna vaikeissa sekä haastavissakin tehtävissä ja ne on helppo opettaa tekemään uusia tehtäviä. Siksipä yhteistyörobottia voi pitääkin avuliaana työkaverina, jonka kanssa ei tarvitse piiloutua turvaseinämien taakse. Ne soveltuvatkin hyvin työskentelemään nykyisessä tuotantoympäristössä, jonka odotetaan olevan entistä mukautuvampi ja joustavampi.

Yhteistyörobotti on suunniteltu vastaamaan tuotannon tarpeisiin piensarjatuotannossa. Se sopii erinomaisesti etenkin jatkuvaa toistoa vaativiin tehtäviin ja olosuhteisiin, joissa ihmisen on hankala työskennellä turvallisesti kokoaikaisesti.

Servicepoint on jo kolmenkymmenen vuoden ajan toiminut automaatioalalla. Yritys ammentaa henkilöstönsä laajasta automaatiotietotaidosta ja -kokemuksesta, joka on kertynyt lukuisista eri asiakkaille toteutetuista tuotantolinjojen automaatio- ja robottiprojekteista. Robotteja yritys on ohjelmoinut vuodesta 2007 lähtien ja ensimmäisen kokonaisen robottisolun yritys toimitti 2010. Vahva osaaminen kulminoitui yhteistyön aloittamiseen perinteisiä robotteja valmistavan KUKA Robotics kanssa vuonna 2011 ja tästä Servicepoint on laajentanut yhteistyökumppanuuteen yhteistyörobotteja valmistavan Universal Robotsin kanssa.

Helppo käyttää

Yhteistyörobottien käyttöönotto on helppoa ja lähes vaivatonta, ja vaatii vähemmän harjoittelua verrattuna suurempiin teollisuusrobotteihin. Käyttäjän tarvitsee vain ymmärtää perusperiaatteet ja opettaa robotille sen työtehtävät. Robotin voi tarvittaessa siirtää tuotantolinjalta toiselle tai sen työtehtäviä voi muuttaa hyvinkin nopealla aikataululla ja uusien toimintaohjeiden asennuksen jälkeen robotti onkin jo valmis töihin. ”Universal Robots -robottien ohjelmointi voidaan tehdä helposti massamuistilaitteesta tai jopa pilvestä, ja käyttöönotto on nopeaa”, toteaa robottiohjelmoija Kyösti Mäkinen.

”Tällä hetkellä ainoa rajoite on oikeastaan kantavuuden kohdalla. Universal Robots -robotti kykenee nostamaan enimmillään 10 kg:n kuorman, mutta pieni ja kompakti koko vastaavasti antavat mahdollisuuden sijoittaa robotin tilankäytöltään pienempäänkin paikkaan työskentelemään. Lisäksi roboteilla on laaja skaala sille, mitä niillä voi tehdä. Valittavana on tehtävät tavaran siirrosta komponenttien valmistuksessa avustamiseen tai laboratorionäytteiden käsittelyyn”, kertoo Olli Kemppinen.

Tulevaisuudessakin yhteistyörobottien sovellutusten kehitys on nopeaa, sillä alan odotetaan kasvavan. Servicepoint on valmis vastaamaan kysyntään ja löytämään ratkaisut asiakkaiden tarpeisiin nopeasti ja tehokkaasti. Yrityksestä löytyy monipuolinen kokemus sekä Universal Robots -robottien että KUKA:n ja muiden merkittävien valmistajien robottien ohjelmoinnista.

Servicepoint on Universal Robots -yhteistyörobottien virallinen jälleenmyyjä. Yritys toimittaa helposti asennettavat ja ohjelmoitavat robotit asiakkaille auttaen käyttöönotossa. Servicepoint tarjoaa myös huolto- ja kunnossapitopalvelut sekä konfiguroi robotit uudelleen tarpeen mukaan. Universal Robots -yhteistyörobotit ovatkin oivallinen valinta, kun vaaditaan yhteistyörobottia, jonka on toimittava turvallisesti ja joustavasti yhteistyössä ihmisen kanssa.

Olli Kemppinen
Myyntipäällikkö
Servicepoint Kuopio Oy
olli.kemppinen@servicepoint.fi
Securingindustry.com -verkkolehden toimittaja Phil Taylor on haastatellut Servicepointin teknologiajohtajaa, Iiro Jantusta Venäjän lääkkeiden serialisoinnin pilottiprojektista Servicepoint toteuttaa Santen Oy:n Tampereen tehtaan tuotantolinjoille kolme serialisointiprojektia Perinteisestä kunnossapitoalan yrityksestä jäljitettävyysratkaisujen toimittajaksi ja markkinajohtajaksi Servicepoint on avannut uuden toimipisteen Helsinkiin Alihankinta-messuilla Suomen suurimmassa teollisuuskylässä Servicepoint kutsui asiakkaansa nauttimaan Alahovin maalaistunnelmasta Nykyaikaista robottiosaamista käyttäjäkeskeisellä suunnittelulla Lääkealan turvallisuuden palveluita yhteistyössä Servicepoint käyttää Siemensin TIA Portaalia teollisen internetin tuotantosovellutuksissa Packaging Europe Editorial: Problem Solving Solutions Auttamassa venäläisiä saamaan turvallisia lääkkeitä yhteistyöprojektissa SKOLKOVO:n kanssa Yhteistyörobotti, mukautuva kumppani piensarjatuotannon ja laboratorioiden tarpeisiin Securingindustry.com -verkkolehden toimittaja Phil Taylor haastatteli Servicepointin teknologiajohtajaa, Iiro Jantusta Servicepoint yhdisti jääkiekkohenkiset asiakkaansa Servicepoint ja Systech yhteisosastolla Pharm Connectissa Uusi CFO: Servicepoint on rakentanut aktiivisesti tulevaisuuttaan Viimeisimmät GS1-standardit käytössä serialisointiratkaisuissa Serialisointiosaamista Venäjälle yhteistyössä Skolkovo School of Managementin kanssa Satsaa elinkaaren alussa: standardoi pakkauslinjastojen komponentit ja ota käyttöön huollon etäyhteys